Stel cookie voorkeur in

Het Sinterklaasjournaal van......... de Middenbouw!!

De spanning stijgt .... vanaf afgelopen maandag is er in alle klassen post gekomen van de pieten uit het grote pietenhuis en wel op rijm. De kinderen in de middenbouw zijn er vol van. Zo moesten er een aantal opdrachten vervuld worden. Honderd keer touwtje springen, woordjes stempelen en zoveel mogelijk sint woordjes schrijven op het schoolplein. Voor iedere opdracht kregen we een aantal letters. In de onze gang hangt nu de zin: "So you think Piet can dance?" Wat zou dat kunnen betekenen? In een bericht van de pieten staat dat we met elkaar een dans moeten bedenken en filmen. Dat gaan we dan maar doen!

Verder wordt er in de groepen flink geknutseld in het thema Sinterklaas. We kijken het Sinterklaas journaal en maken een dictee met Sinterklaas woordjes. Ook worden er lees werkjes gemaakt over Sinterklaas en zijn Pieten. Kent u bijvoorbeeld de geschiedenis van zwarte Piet? De kinderen in de middenbouw nu wel. Juf Lissey maakte er namelijk een Montessori werkje van.

En dan nu het korte nieuws:

Een aantal kinderen zijn een beetje zwart geworden in de middenbouw... we verven pieten met onze handen.... Iedereen geniet volop en de juffies ook!

Over een week mogen wij op school onze schoen zetten. Wordt vervolgd....