Stel cookie voorkeur in

Daan en Froukje de Meester

Onze zonen Itsert en Tjebbe zijn twee totaal verschillende kinderen die het beiden erg naar hun zin hebben hier op school. Heeft de ene een wat strakkere hand nodig, de ander heeft meer behoefte aan vrijheid en het kan allemaal. Wij als ouders vinden het ook een prettige school met een leuke sfeer. Wat ons is bijgebleven van vroeger is een klaslokaal waarbij iedereen strak in de banken zit en tegelijkertijd aan dezelfde stof werkt wat voor het intelligente kind al snel als saai wordt ervaren terwijl het kind dat moeite heeft met leren het amper bij kan houden. Geen leuke tijd, zou willen dat wij vroeger de mogelijkheid gehad hadden om naar Montessori onderwijs te gaan. Het  kind dat uitgedaagd moet worden werkt vooruit, het kind dat moeite heeft, wordt individueel een stuk beter begeleid hetgeen zich uit in 2 jongens (van ons) die het beiden super leuk vinden op school, goed mee kunnen etc.
Het cliché beeld dat Montessori onderwijs teveel vrijheid blijheid is, klopt NIET. Toen wij kennis maakte met de school op een gewone doordeweekse dag waren we vanaf minuut één onder de indruk van hoe goed het hier georganiseerd is. Wat ook erg is opgevallen, is de rust die heerst in de klassen. Iets wat je wellicht niet verwacht daar vrijheid zgn. blijheid zou zijn.
Dat er allerlei verschillende mensen voor deze school kiezen vinden wij ook een pré.  
De oudergesprekken na elk verslag vinden wij heel persoonlijk en goed. Tot in detail worden onze jongens in de gaten gehouden en begeleid, een prettig gevoel.
Ook zijn we blij met het continue rooster waar we graag aan meewerken door eens in de zoveel tijd als vrijwilliger op het plein te staan.